Sprawionego królika pokroić na porcje, posolić i popieprzyć. Cebule i marchew obrać i drobno posiekać, ząbek czosnku rozgnieść. Przygotowane składniki mocno podsmażyć na gorącym tłuszczu, następnie oprószyć mąką i mieszając smażyć jeszcze przez chwilę, żeby mąka się zrumieniła. Mięso podlać winem oraz rosołem i dusić do miękkości pod przykryciem na niezbyt silnym ogniu. 20 minut. Przed końcem gotowania przełożyć mięso do czystego rondla. Sos przecedzić, doprawić do smaku, podlać mięso. Pieczarki przekroić na ćwiartki, udusić na maśle, pod koniec duszenia dodać estragon, wrzucić całość do rondla z mięsem. Do królika w winie podać ziemniaczane puree albo krokiety i zieloną sałatę.
3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT
select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '115' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6