Królik w białym winie 
Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Sklep » Przepisy na Wielkanoc » Królik w białym winie

Królik w białym winie

Przepis wg Kamis

Składniki:

  • 1 królik
  • marchew
  • łyżka mąki
  • 200 g pieczarek
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • ząbek czosnku
  • 1/4 l białego wina
  • masło
  • mała cebula
  • tłuszcz do smażenia
  • 1/4 l rosołu
  • 2 łyżeczki estragonu

Wykonanie:

Sprawionego królika pokroić na porcje, posolić i popieprzyć. Cebule i marchew obrać i drobno posiekać, ząbek czosnku rozgnieść. Przygotowane składniki mocno podsmażyć na gorącym tłuszczu, następnie oprószyć mąką i mieszając smażyć jeszcze przez chwilę, żeby mąka się zrumieniła. Mięso podlać winem oraz rosołem i dusić do miękkości pod przykryciem na niezbyt silnym ogniu. 20 minut. Przed końcem gotowania przełożyć mięso do czystego rondla. Sos przecedzić, doprawić do smaku, podlać mięso. Pieczarki przekroić na ćwiartki, udusić na maśle, pod koniec duszenia dodać estragon, wrzucić całość do rondla z mięsem. Do królika w winie podać ziemniaczane puree albo krokiety i zieloną sałatę.

comments powered by Disqus

3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT

select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '115' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6

[TEP STOP]