1 tabliczka czekolady (gorzkiej lub mlecznej - według uznania)
120 g masła
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Krem zmiksować z żółtkami, dodać płynną czekoladę z masłem. Ubić pianę z białek i wymieszać z masą.
Wylać do formy wysmarowanej masłem. Porcja na tortownicę o średnicy ok. 24 cm.
Piec 50 minut w 180 stopniach C.
Ciasto po wystudzeniu można polać czekoladą i posypać orzechami lub uprażonymi migdałami.
3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT
select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '49' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6