Składniki: Kasztany, cukier, wiórki kasztanów kandyzowanych, woda, syrop glukozowy, aromat waniliowy naturalny .
Zastosowanie: Wspaniale smakuje nabiałem: jogurtem, twarożkiem, bitą śmietaną, lodami, można go używać jako dodatek do ciast, nadzienie do naleśników, omletów. Smarujemy nim chleb, ciasteczka, nadziewamy naleśniki ... lub wyjadamy łyżką, bezpośrednio z puszki.
Przydatność do spożycia : 5 lat
Pomysł na wykorzytanie : Omlet z kremem kasztanowym
Ubić jajka z cukrem i szczyptą soli . Piec omlet. Wymieszać energicznie krem kasztanowy ze śmietaną i wlać masę na omlet. Złożyć omlet na pół. Ozdobić kawałkami kasztanów kandyzowanych a następnie włożyć do piekarnika na 30 sekund. Podawać omlet zapalony kirsch.
Kilka słów o kasztanach marki Clement Faugier
Clement Faugier to firma, której tradycje sięgają 1882 roku. Dzisiaj jest marką uznawaną i docenianą na całym świecie dzięki niedoścignionej jakości swoich produktów. Kasztany rosną w centralnym, najstarszym regionie Francji I'Ardeche. Ziemie tego regionu są wyjątkowe pod względem wartości w składniki odżywcze, jakości i autentyczności. Zalety kasztanów i produktów z kasztanów są tak ogromne, że w przeszłości kasztanowiec nosił miano drzewa chlebowego.
Wartości odżywcze kasztanów:
- 100g dostarcza 174 kcal
- bogate w cukry złożone o wolniejszym wchłanianiu
- 100g kasztanów dostarcza 6g błonnika (więcej niż makarony i ryż)
- bogate w witaminy: B i E, wapno, magnez, potas, fosfor, żelazo
- 100g dostarcza tyle samo witaminy C co 100g cytryny
Wszystkie produkty marki Clement Faugier są w 100% naturalne, pozbawione substancji alergennych, konserwantów chemicznych, nie zawierają glutenu. Pakowane próżniowo mają bardzo długi termin ważności.