WINIARY Żur to produkt oparty na staropolskiej recepturze na mące żytniej o charakterystycznym kwaśnym smaku, z nutą wędzonego boczku, czosnku, cebuli i majeranku. Nowa, bardziej wydajna receptura świetnie nadaje się do doprawiania zup lub jako podstawa. Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, barwników i konserwantów. Smakuje wyśmienicie podawany z białą kiełbasą, wędliną, boczkiem wędzonym, ziemniakami, chrzanem i jajkiem na twardo.
Wydajność 12,3 litra, dozowanie: 65g/litr, opakowanie zawiera 62 porcje.
Cechy i zalety
- Dobrze zbilansowany, lekko kwaskowaty smak charakterystyczny dla zakwasu z mąki żytniej;
- Charakterystyczny kolor żurku uzyskany dzięki bazie mąki żytniej;
- Nie zawiera glutaminianu sodu;
- Bez konserwantów;
- Bez barwników;
- Świetnie nadaje się jako baza lub jako dodatek do doprawiania;
- Produkt po przyrządzeniu można ugotować i schłodzić, a następnie podgrzać w serwować taką ilość jaka jest potrzebna;
- Produkt po przyrządzeniu można zamrozić i przechować na dłużej;
Składniki: mąka żytnia 34,6%, odtłuszczone mleko w proszku 19,5%, sól, suszone warzywa 10,8% (cebula, ziemniak, czosnek), skrobia kukurydziana, aromaty (z glutenem ), wędzony tłuszcz wieprzowy, kwasy (kwas cytrynowy, kwas mlekowy), cukier, przyprawy, majeranek 0,7%.
Może zawierać śladowe ilości soi, jaj, gorczycy i selera.
Kod kreskowy: 7613038283104