2 łyżeczki kawy rozpuszczanej i 20g gorzkiej czekolady
lub
owoce do dekoracji
Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, dobrze wymieszać, pozostawić, aby spęczniała i przestygła.
Ubić śmietanę: na początku ubijania do śmietany dodać sok z cytryny, następnie stopniowo przesiewać do niej cukier puder, cały czas ubijając. Kiedy śmietana osiągnie pożądaną konsystencję dodawać po trochu żelatynę cały czas ubijając, aby żelatyna rozprowadziła się równomiernie w śmietanie.
W zależności od tego, jaki smak tortu chcemy osiągnąć, do śmietany można dodać kawę rozpuszczoną w około 2 łyżkach gorącej wody i przestudzoną lub owoce.
Na paterze układać na zmianę spody bezowe i bitą śmietanę. Śmietaną posmarować również wierzch i boki tortu.
Tort owocowy (z białą śmietaną) przyozdobić owocami: świeżymi truskawkami, malinami, wiśniami z kompotu, brzoskwiniami z puszki.
Przed podaniem schłodzić przez ok 2 godziny. Najlepiej przyrządzić na krótko przed podaniem i zjadać go na świeżo. Nie powinno być z tym problemu:-) Drugiego dnia bezy nabierają wilgoci ze śmietany.
3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT
select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '93' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6