Schłodzone filety płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i skrapiamy cytryną. Łososia i szczupaka miksujemy (każdego osobno). Do każdego rodzaju ryby dodajemy po 1 białku. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do każdej masy dodajemy po 100 gram śmietany i delikatnie mieszamy. Obie masy wstawiamy do lodówki. Szpinak dusimy na maśle, odciskamy z soku i studzimy. Miksujemy z pozostałym białkiem, 100 gramami śmietany i doprawiamy solą i pieprzem. Z bułki paryskiej usuwamy skórkę, rozkruszamy, dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Dodajemy szczypiorek, estragon i pietruszkę oraz resztę śmietany. Na dno kamionkowej formy-keksówki sypiemy koperek a następnie rozkładamy na przemian warstwy masy ze szczupaka, szpinak, masę z łososia, masę chlebową aż do wyczerpania składników. Formę przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez około 90 minut. Gotowe danie kroimy w plastry.
3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT
select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '88' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6