Sztufada czyli pieczeń wołowa 
Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Sklep » Kuchnia polska » Sztufada czyli pieczeń wołowa

Sztufada czyli pieczeń wołowa

Przepis wg Royal Brand

Składniki:

  • 1,5 - 2,5 kg mięsa wołowego
  • mieszanka przypraw do sztufady 45g Royal Brand (cebula, czosnek, marchewka, pietruszka, seler, por, jabłko, lubczyk, imbir, majeranek, cząber, goździki, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, cukier, sól naturalna)
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki alkoholu
  • 2 - 3 łyżki oleju do smażenia

Wszystkie składniki mieszanki Royal Brand rozgnieść, następnie wymieszać z olejem i alkoholem. Natrzeć mięso i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 3 dni. Następnie oczyścić mięso z warzyw i przypraw, przyprawy odłożyć do osobnego naczynia. Mięso obsmażyć na patelni, przełożyć do rondla, dodać odłożone warzywa i przyprawy. Dusić na małym ogniu ok. 2 godziny. Warzywa i przyprawy zmiksować lub przetrzeć tworząc sos, który dodatkowo można zagęścić mąką. Podawać z ryżem, kaszą, makaronem lub ziemniakami.

comments powered by Disqus

3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT

select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '26' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6

[TEP STOP]