trochę nadzienia, które zostało z pierogów lub krokietów
dżem owocowy, powidła lub marmolada
2 świeże jabłka, łyżka cukru, cynamon mielony
łosoś wędzony i twarożek z chrzanem
Wykonanie:
Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować niezbyt grubą wartwą dowolnego nadzienia: pieczarkowego, resztką bigosu lub mięsnego farszu, dżemem, startymi jabłkami itp. Następnie zwinąć jak roladę, pokroić w plastry grubości około 1cm, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Aby były błyszczące można posmarować rozkłóconym jajkiem. Wersję słodką można posypać z góry cukrem o dużych kryształach.
Piec z termoobiegiem około 15 minut, aż wyrosną i się zrumienią na złoty kolor.
3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT
select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '168' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6