Do octu dodać 300 ml wody, cukier i zagotować. Śledzie wymoczyć (przez ok. 2 godz.) w zimnej wodzie, osuszyć i pokroić na kawałki o długości ok. 3 cm. Cebule pokroić w plasterki, koperek posiekać. Śledzie wymieszać z cebulą, koperkiem, rozgniecionymi goździkami, ziarnami pieprzu i pokruszonymi liśćmi laurowymi. Zalać zalewą octową i wstawić do lodówki na kilkanaście godzin.
3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT
select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '87' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6