Produkt wycofany z oferty przez Kamis.
To kompozycja ziół i przypraw, składająca się ze słodkiej papryki, tymianku, czosnku, imbiru oraz płatków chilli. Tymianek i słodka papryka doskonale wydobywają szlachetny smak wołowiny i wina. Czosnek, płatki chili oraz imbir nadadzą całości wyrazistego i orientalnego charakteru.
Przepis wg Kamis:
Niezbędne składniki:
- 0,5 kg mięsa wołowego bez kości
- 100 g tłustego boczku
- 1/2 litra bulionu wołowego (może być z kostki)
- 1/4 litra czerwonego wina
- 2 marchewki
- 2 papryki czerwone
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mąki
- zestaw Kulinarne Inspiracje KAMIS (czosnek, papryka, tymianek, imbir, płatki chilli)
Mięso i boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Przełóż do garnka, a na tłuszczu ze smażenia zrumień pokrojoną cebulę. Dodaj do mięsa, wlej bulion, wino i gotuj na małym ogniu około 1,5 godziny. Na 1/2 godziny przed końcem gotowania dodaj pokrojone na plasterki marchewki oraz po jednej porcji czosnku i papryki. Na 10 minut przed końcem gotowania dodaj pokrojoną w cienkie paski paprykę, tymianek i imbir. Mąkę wymieszaj z 1/4 szklanki wody, dodaj do mięsa z warzywami i zagotuj. Dopraw płatkami chili do smaku.