Słoninę i przodek zajęczy zalać 1 litrem wrzącej wody, dodać cebulę, sól, pieprz, szczyptę gałki muszkatołowej, roztarty czosnek i gotować pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodać suche bułki, zajęczą i cielęcą wątróbkę. Mięso obrać z kości i razem z cebulą i namoczoną bułką dwukrotnie zemleć. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem, dodać jajko, wymieszać. Blachę wyłożyć plastrami słoniny, ułożyć na niej mięsną masę, wygładzić po wierzchu i piec ok. 45 min. Podawać na zimno z sosami do mięs, lub z oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny.
3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT
select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '121' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6