trochę śmietany (ile zabierze ciasto - zwykle około 1 łyżki)
Poza tym potrzebny będzie olej do smażenia i cukier puder do posypania gotowych faworków.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Powinno być zwarte i dosyć twarde. Zwykle robię 2 - 3 porcje ciasta, bo faworki znikają w zastraszającym tempie;-) Ciasto włożyć na godzinę do lodówki, przed wałkowaniem zbić wałkiem - dzięki temu i działaniu alkoholu (octu) wytworzą się charakterystyczne pęcherze. Ciasto rozwałkować bardzo cienko, pokroić w rąby, zrobić cięcie wzdłuż i przewinąć. Faworki najlepiej smaży się we frytkownicy - olej ma stałą temperaturę, na raz wchodzi 5 - 6 sztuk, wyjmuje się bardzo wygodnie przy pomocy koszyczka. Faworki po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT
select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '31' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6