Karp pieczony w migdałach 
Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Sklep » Przepisy na Boże Narodzenie » Karp pieczony w migdałach

Karp pieczony w migdałach

Przepis wg Kamis

Składniki:

Karpie umyć, wypatroszyć (nie odcinając łbów), oskrobać z łusek, usunąć oczy, natrzeć solą. Masło rozpuścić w rondelku, zdjąć z ognia, lekko przestudzić. Mąkę wymieszać z papryką i łyżką majeranku. Ryby posmarować połową masła, obtoczyć w mące, papryce i majeranku. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni ok. 1,5 godziny. W połowie pieczenia skropić masłem i posypać drugą łyżką majeranku. Płatki migdałowe wsypać na patelnię, smażyć bez tłuszczu przez cały czas mieszając, na złoty kolor. Upieczone ryby przełożyć na półmiski, posypać płatkami migdałowymi. Można dowolnie udekorować, np. cienkimi plasterkami cytryny, gałązkami natki, paseczkami papryki.

comments powered by Disqus

3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT

select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '66' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6

[TEP STOP]