Grzane wino najlepiej przyrządzać w miedzianym garnku.
Wlewamy wino, od razu (do zimnego wina) dodajemy przyprawy: cynamon, anyz, goździki, ziele angielskie, wanilię i skórki z cytrusów. Przykrywamy pokrywką. Podgrzewamy do temperatury maksymalnie 70 st. C. Teraz można wsypać cukier, dobrze wymieszać. Kiedy cukier się rozpści grzaniec jest gotowy. Od razu odcedzamy przyprawy przez sitko i grzaniec gotowy do podania!
Ważne! Grzańca nie wolno gotować - ulatnia się alkohol i aromaty przypraw, należy go podgrzewać pod przykryciem. Idealna temperatura podawania to 70 st. C. Ciemny cukier dodajemy na samym końcu.
Taki domowy grzaniec smakuje wybornie w zimowy wieczór.
3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT
select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '29' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6