Filet z zająca z boczkiem 
Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Sklep » Przepisy na Wielkanoc » Filet z zająca z boczkiem

Filet z zająca z boczkiem

Przepis wg Kamis

Składniki:

Wykonanie:

Combry opłukać, odciąć z kości, z mięsa wyciąć filety. Natrzeć solą, pieprzem, papryką i tymiankiem. Każdy filet obłożyć 4 plastrami boczku, związać, odstawić na 20 minut. Cebulę obrać, posiekać. Włoszczyznę oczyścić, umyć, pokroić. 2 łyżki tłuszczu rozgrzać w brytfannie, zrumienić kości. Dodać cebulę i włoszczyznę, smażyć 3 minuty. Wlać wino i bulion, wrzucić listki laurowe, ziarna pieprzu i jałowiec, doprowadzić do wrzenia. Gotować 15 minut. Sos przecedzić, odstawić. Pozostały tłuszcz rozgrzać w w brytfannie, zrumienić filety. Piec 15-20 minut w temperaturze 240 stopni. Piekarnik wyłączyć, filety pozostawić jeszcze 10 minut. Jabłka umyć, przekroić, gotować 7 minut w lekko ocukrzonej wodzie. Wyjąć i napełnić galaretką. Sos podgrzać, dodać śmietanę, zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Filety podawać z sosem i jabłkami z jagodami.

comments powered by Disqus

3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT

select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '108' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6

[TEP STOP]