Mięso zmielić 2 razy, dodać pozostałe składniki i przyprawy, dobrze wyrobić. Przełożyć do natłuszczonej formy lub naczynia żaroodpornego, piec najlepiej pod przykryciem około 2 godziny w temp. 200 stopni C. Pozostawić do wystygnięcia w naczyniu, w którym się piekło, to nie wyschnie, a wchłonie sok, w którym się piekło.
Do pieczeni podawanej na gorąco proponujemy sos chrzanowy:
1/2 litra bulionu (może być z kostki)
chrzan tarty ze słoiczka - naturalny, bez dodatku śmietany
Zagotować bulion z chrzanem, śmietanę wymieszać z mąką i niewielką ilością wody, wlać na gorący bulion, zagęścić sos. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posmakować, czy jest wystrczająco chrzanowy. Gotować około minutę.
3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT
select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '162' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6