40g mąki ziemniaczanej lub 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
600g porzeczek lub innych dowolnych owoców sezonowych (np. truskawek, jagód, pokrojonych brzoskwiń, czereśni lub wiśni bez pestek)
Składniki na kruszonkę:
150g mąki
100g schłodzonego masła
50g cukru pudru
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku, cały czas ucierając.
Mąkę, mąkę ziemniaczaną (lub proszek budyniowy) i proszek do pieczenia przesiać. Mąkę delikatnie wymieszać z masą maślano - jajeczną.
Owoce umyć, osączyć na sitku, większe owoce jak truskawki czy brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki.
Połączyć składniki na kruszonkę.
Blaszkę o wymiarach około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać i rozłożyć równomiernie ciasto. Na cieście ułożyć owoce, posypać kruszonką - rozdrobnić ją w palcach.
3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT
select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '197' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6