Bakłażany ponacinać wzdłuż. Cięcia powinny mieć około 1 cm głębokości i znajdować się dookoła bakłażana. Bakłażana posolić - sól powinna wejść w rowki, warzywo puści sok i dzięki temu stworzą się "kieszenie", w które bakłażana będziemy nadziewać. Po nasoleniu bakłażana odstawić na 10 minut, aby puścił sok.
W międzyczasie pokroić cebulę, paprykę i pieczarki - w cienkie plasterki. Warzywami, wędliną i wiórkami sera żółtego wypełnić kieszenie. Bakłażany ułożyć w naczyniu żaroodpornym z odrobiną oliwy, posypać po wierzchu żółtym serem. Zapiekać 45 minut w temperaturze 180 st. C.
Przed podaniem można pokroić w dość grube plastry. Wyglądają smacznie i kolorowo, a jeszcze lepiej smakują.
3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT
select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '55' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6