Oddzielić żółtka od białek. Przesiać obydwie mąki razem z proszkiem do pieczenia. Sparzyć cytrynę i zetrzeć z niej skórkę. Włożyć do rondelka pokruszoną czekoladę, wlać mleko i podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż powstanie gładka niezbyt gęsta masa.
Masło utrzeć z 2/3 cukru aż masa zbieleje. Wbijać po jednym żółtku (mają mieć temperaturę pokojową) i ubijać aż powstanie jasny puszysty krem. Pod koniec dodać sól, cynamon, imbir i skórkę z cytryny.
Wsypać do masy połowę mąki, wlać sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek dodając stopniowo resztę cukru. Połowę piany dodać do ciasta, wymieszać dokładnie, wsypać resztę mąki i jeszcze przez chwile ucierać.
1/3 ciasta przełożyć do miski, dodać wystudzoną, ale płynną czekoladę, wymieszać, następnie dodać kilka łyżek piany i połączyć. Do drugiej części ciasta dodać ajerkoniak i pozostałą część piany, delikatnie wymieszać.
Foremkę posmarować łyżką masła i posypać bułką tartą. Na dnie foremki położyć ciasto jasne, a na nim kłaść łyżką ciasto czekoladowe. Piec najpierw w temp. 170 stopni, a gdy wyrośnie w 180 stopni przez ok. 50 minut. Upieczoną pozostawić w formie przez 10 minut. Następnie wyjąć i posypać cukrem pudrem.
3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT
select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '104' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6