Alternatywa dla masła z bułką glazura do warzyw. Doskonale skomponowana mieszanka przypraw (natka pietruszki, majeranek, cząber, gałka muszkatołowa, pieprz biały i lubczyk) z delikatnym sosem. Do zastosowania bezpośrednio na warzywa mrożone oraz świeże, a także ryż i makarony. Polecany w szczególności do stosowania w piecach konwekcyjno-parowych. Zapewnia zachowanie smaku i aromatu potrawy oraz jej wilgotności podczas przechowywania w podgrzewaczach i bemarach.
Składniki: tłuszcz palmowy, skrobia, sól, wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), MASŁO w proszku (3,3%), ekstrakt drożdżowy, natka pietruszki (2,2%), odtłuszczone MLEKO w proszku, gałka muszkatołowa, pieprz biały, cząber (0,5%), majeranek (0,5%), lubczyk (0,1%), cukier, aromat (w tym MLEKO).
Przygotowanie:
Warzywa, ryż lub makaron przygotowywane w piecu konwekcyjno-parowym: Na 1 kg zamrożonych warzyw dodaj 36 g (2 pełne łyżki stołowe) Aroma Mix. Warzywa, ryż lub makaron wsyp do GastroNormy i posyp Aroma Mix. Wymieszaj i wstaw do pieca na 100% pary i 100˚C. (Ryż i makaron powinny być ugotowane wg opisu na opakowaniu). W zależności od rodzaju warzyw oraz wydajności pieca obróbka termiczna może trwać od 5 do18 minut. Co kilka minut delikatnie zamieszaj. Przed podaniem dokładnie wymieszaj z powstałym sosem.
Wydajność: Około 30 kg warzyw, ryżu lub makaronu
Kod EAN: 5900300549153