Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier, następnie powoli dodawać żółtka ciągle ucierając na puszystą jajeczną masę. Mąkę wymieszać z proszkiem i powoli przesiewać do masy jajecznej. Mieszać delikatnie bez użycia miksera. Biszkopt piec 30-40 minut.
Wykonanie kremu ananasowego:
Ugotować budyń w następujący sposób: budyń rozmieszać w soku ananasowym odlanym z puszki, dodać surowe żółtka, rozkłócić. Tak przygotowaną masę wlewać cienkim strumieniem na gotujące się mleko. Całość zagotować, pozostawić do ostudzenia. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu, utrzeć na puszysty krem. Do kremu dodać pokrojone w drobną kostkę ananasy.
Wykonanie chrupiącego wierzchu:
4 białka ubić ze szklanką cukru, dodać wiórki kokosowe. Rozłożyć na blaszce koniecznie na folii aluminiowej, piec około 15 minut na złoty kolor. Masa kokosowa jest bardzo klejąca i łatwo się łamie, bez folii nie dałoby się jej wyjąć z blaszki.
Wykończenie:
Biszkopt można lekko nasączyć (1/2 szklanki wody, sok z 1 cytryny, 2 łyżeczki cukru, kieliszek wódki). Na biszkopcie rozsmarować krem, całość przykryć kokosową skorupką. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny, aby całość się zespoliła.
3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT
select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '148' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6